Overnatting/Servering Aktiviteter/Severdigheter  
Fritekstsøk:
  Velg hva du har lyst til å gjøre og oppleve

Online booking for Numedal

Velg type:
Velg kommune:
Fra:
Til:

Suksess for Fjellmatfestivalen
Årets fjellmatfestival ble igjen en suksess. Det begynnte med lanseringen av Fjellvitt akevitten på fredag og avsluttet med kåring av beste rakfisk, kalt folkets favoritt.

 
Årets fjellmatfestival er den femte i rekken. Det var en spennende kåring og gjennomgående høyt nivå, forteller Reino Skjøtskift på Torsetlia. Det var 152 stemmeberettigede personer på lørdag som i finalen smakte på rakfisk fra fire forskjelligte godkjente produsenter. Konkurransen var jevn. Årets vinner ble brødrene Håvardsrud fra Håvardsrud Rakørret. De andre produsentene som var med er Laagaros Fiskelag, Langebu Fiskelag og Hardangervidda Rakfisk. 

Butikken til Fjellmatfestivalen var representert med sju lokale produsenter. Alle fiskeprodusentene og tre kjøttprodusenter. Alle solgte lokalprodusert mat. Det var omsetningsrekord og det er hyggelig at kundene får presonlig kontakt med produsentene og får kontaktnettet for videre handel.
 
Fagseminarene på lørdag var vellykket. De tok for seg rakfisk og tradisjoner rundt rakfisk, øl og Fjellvitt-akevitten. Hallgrim Berg presenterte den nye boken sin, "Rakfisk i godt lag". Berg signerte boka og solgte alle eksemplarene. - Hallgrim Berg var også toatsmaster på kveldens middag hvor det var høy stemning fra folk kom til de dro hjem, avslutter Skjøtskift.

Fjellvitt akevitten ble også godt mottatt. Tilbakemeldingen på Fjellvitt-akevitten er at den er meget god på smak, flott design og etiketten er spesiell ved at den er lokalt forankret samtidig som den viser viktige begivenheter i akevittens historie. At den er populær vises også ved at at den mange steder allerede er utsolgt fra Vinmonopolet. Ole Enerstvedt i Fjellvitt opplyser at ny produksjon er igang så den blir mulig å få tak igjen på Vinmonopolet iløpet av en ukes tid.
 
 
 
Tekst: Knut Morten Bjørnsrud
Tips en venn

 

Dette nettstedet eies og drives av Numedalsnett AS,  Telefon 32 74 39 30,   Mobil 977 90 790
Postadresse: Numedalsnett AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Innholdsansvarlig: Knut Morten Bjørnsrud   Webmaster: Numedalsnett ASNumedalsnett AS  Epost: Numedalsnett AS

Numedalsnett
Uvdal Resort