Overnatting/Servering Aktiviteter/Severdigheter  
Fritekstsøk:
  Velg hva du har lyst til å gjøre og oppleve

Online booking for Numedal

Velg type:
Velg kommune:
Fra:
Til:

I morgen åpner "Elgens verden" på Langedrag Naturpark


Gudveig Marit Førle (Foto: Langedrag Naturpark)
 
To ordførere fra to forskjellige dalfører vil klippe snora når Langedrag Naturpark åpner «Elgens verden», med norges første elgstall, lørdag 18. juni.

– Langedrag Naturpark er med sine ca 60.000 besøkende og 25 årsverk en viktig reiselivsbedrift for både Hallingdal og Numedal, derfor er vi heldige og få både ordfører fra Nore og Uvdal og fra Nesbyen opp denne dagen, forteller Tuva Thorson, daglig leder ved Langedrag Naturpark.

– Langedrag har i alle år satt av store ressurser for å videreutvikle og forsterke opplevelsene tett på dyr. Dette for å berike dyrenes og menneskenes  opplevelser i et fellesskap. «Elgens verden» har vært et løft for oss og vi er nå glade og stolte over resultatet som vi allerede erfarer gir besøkende helt nye opplevelser med elgene, forteller Thorson.

Velkommen også til oksekalven Raptus

Thorson forteller også at det blir en ekstra gave til "Elgens verden". En liten elgkalv, reddet fra motorveien i Lier etter at moren ble påkjørt. Den ble tatt hånd om av varme hjerter og stelt en uke på en stall i Heggedal,  mens papirene nå er i orden fra Miljødirektoratet for at Langedrag kan ta den imot. Se oså: Elgkalven får et trygt liv på Langedrag

Litt om bakgrunnen for prosjektet:

"Langedrag har nå jobbet med elg i 10 år. Et samvær med denne skogens konge har gitt oss innsikt og kunnskap som få har fått muligheten til, nettopp fordi vi har bygget opp et tillitsfullt  forhold mellom mennesker og dyr. Sist år fikk vi lov til å sitte ved side av elgkua i fødsel, i et øyeblikk da morsinstinktene er på topp hadde hun så sterk tillit at hun lot oss være sammen med henne. Et slikt innsyn i elgens liv gir oss en enda dypere kunnskap og kjennskap til dette største landpattedyret i Europa., et fellesskap  som bringer gleder og bygger respekt for hvorfor det  er som det er i naturen.

Vi vil nå videreutvikle og forsterke de gode relasjoner som lar seg bygge også til elgene om man gjør det på rett måte.

Turen til Russland i 2014 der vi møtte damen som morgen og kveld ropte opp 12 elgkuer fra skogen for å bli melket og bildene av tømmerkjøreren med to elger foran tømmerlasset  gav oss inspirasjon til å se hvor nært forhold menneske og elg kan få. Mer om dette vil vi gjerne dele med dere på lørdag."

 
 
Tips en venn

 

Dette nettstedet eies og drives av Numedalsnett AS,  Telefon 32 74 39 30,   Mobil 977 90 790
Postadresse: Numedalsnett AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Innholdsansvarlig: Knut Morten Bjørnsrud   Webmaster: Numedalsnett ASNumedalsnett AS  Epost: Numedalsnett AS

Numedalsnett
Uvdal Resort